Les oliveres de la plaça

oliveraUn dels veïns del carrer Ollers de Malgrat de Mar explica que les oliveres de la façana de l’església s’han convertit en tema de conversa. Comença explicant-nos que van ser plantades en l’època de l’exalcalde Pepito Mora, quan es va reformar l’entrada a la parròquia. Es tractava d’arbres ja adults que es van replantar on ara -uns trenta anys després- continuen ubicats.

Resulta que les olives que fan aquests arbres omplen el terra; els feligresos les trepitgen sense voler i l’església acaba bruta d’oli i restes d’aquests fruits. Això ha provocat alguna queixa.

Entre els habituals de la zona es parla sobre quina és la millor solució. No els agrada gaire que es tallin les branques i preferirien que es recollissin les olives i s’aprofitessin per menjar o per a fer oli.

Actualment només un parell de persones venen, molt de tant en tant, a agafar olives de terra. No obstant, ningú esporga els arbres. I és que, en principi, la normativa prohibeix als ciutadans agafar els fruits de les plantes i els arbres de les zones enjardinades públiques. Tampoc consta que ningú hagi demanat poder fer-ho.