Els treballadors de la Boehringer, preocupats pel seu futur

fher 1Preocupació entre els treballadors de Boehringer Ingelheim i les seves famílies pel comunicat emès avui per l’empresa. La multinacional farmacèutica els ha fet saber la seva voluntat que una organització externa es faci càrrec de la planta de Malgrat de Mar.

elmalgratenc ha parlat amb la direcció de Boehringer-Ingelheim a Catalunya. Ha explicat que tenen la voluntat de mantenir la producció a Malgrat de Mar, però que estan buscant que -en comptes d’assumir-la directament- una empresa externa se’n faci càrrec. Diuen que l’objectiu és ser més productius i rendibles. També volen que la planta que hi ha al municipi “es concentri en fer principis actius innovadors i vagi reduint la producció de productes madurs o amb patent caducada”. Des de la farmacèutica han precisat que encara no s’ha pres cap decisió i que no es tracta d’una mesura amb efectes immediats. Han subratllat que “no confirmem que s’hagi posat a la venda la planta” i que “ara estem avaluant diferents operacions i estratègies per veure quina seria la millor”.

Aquest migdia els treballadors amb els que ha pogut parlar elmalgratenc es confessaven molt inquiets i lamentaven no disposar d’informació més detallada. Temen que aquesta restructuració pugui comportar la destrucció de llocs de treball i l’empitjorament de les condicions laborals. Han explicat que ja fa temps que sospitaven que l’empresa tenia la intenció de fer canvis a Malgrat de Mar. Fins i tot, s’especulava amb un possible tancament de la planta.

Des del consistori s’assegura que es vetllarà perquè els canvis no perjudiquin els treballadors. L’alcalde, Joan Mercader, diu que confien “en què es mantinguin els llocs de feina i les condicions laborals”.

La planta de la Boehringer a Malgrat de Mar compta amb 300 treballadors. Es va inaugurar als anys seixanta i és un dels centres de producció més importants de la companyia farmacèutica.