Queixes dels veïns per les pintades

grafits darrera el centre cultural

pintades darrera el centre cultural

Les queixes per pintades que embruten els espais públics, el mobiliari urbà i les parets d’edificis públics i privats no paren d’augmentar. Alguns malgratencs i malgratenques també han denunciat que els han pintat vehicles.

Alguns dels autors dels grafits s’han pogut identificar. No se’ls ha posat sanció econòmica ni se’ls ha obligat a netejar els espais. Com a represàlia pel que han fet, se’ls obliga a fer hores de servei a la comunitat. Un d’aquests serveis ha estat pintar un escut a les dependències de la Policia Local.

Molts veïns del municipi demanen que es faci pagar multes als grafiters o a les seves famílies per poder costejar les feines de neteja de les pintades i que no hagin de recaure sobre el pressupost municipal -en el cas dels espais públics- i en les persones, empreses o les comunitats de veïns que els pateixen -en el cas dels indrets privats.

Des del govern local, s’insisteix que aquest problemàtica s’ha de combatre des de la prevenció, l’educació i la pedagogia. El passat 2014, des del consistori, es va engegar un projecte educatiu per prevenir les accions que embruten l’espai públic. També es recorda que es va habilitar un espai, al Parc Francesc Macià, per a fer-hi grafits.