Jornada per sensibilitzar sobre el TDAH

jornada TDAHL’Associació TDAH Maresme-La Selva ha celebrat una jornada festiva per informar sobre el Trastorn per Dèficit d’Atenció i per recollir fons per dur a terme les seves activitats. Ha tingut lloc aquest dissabte 24 d’octubre al Parc Francesc Macià.
L’entitat ofereix suport i acompanyament a les famílies afectades i treballa per sensibilitzar les institucions, les escoles i els professionals sanitaris sobre el trastorn. Fina Esquin, presidenta de l’Associació, explica que “hi ha col·lectius que neguen l’existència del TDAH. Hem d’informar i formar perquè el trastorn es conegui i reconegui i perquè es diagnostiqui i es tracti com cal”.
Es calcula que a les escoles, a cada aula, hi ha una mitjana de quatre nens afectats per TDHA. Molts, però, no haurien estat diagnosticats. Tenir-ho identificat permet, explica Esquin, “començar un tractament multimodal que inclou intervencions cognitivo-conductuals, treball amb la família i, només si és necessari, medicació”.
El TDAH es defineix com un trastorn en el desenvolupament del nen o nena. Hi ha tres signes d’alarma (que no tenen perquè donar-se alhora): dèficit d’atenció, impulsivitat i hiperactivitat. El diagnostic, però, només pot venir d’un professional (pediatres, psicòlegs o psiquiatres). Aquesta afecció també podria portar altres trastorns associats, com ara problemes per dormir, de conducta o ansietat.