Pintades a la façana de la biblioteca

pintada bibliotecaAquest cap de setmana, han aparegut pintades en diversos punts del municipi. Una de les més cridaneres és a la paret de la biblioteca La Cooperativa.

La policia ha informat que va enxampar i identificar dos joves que duien estris de pintura molt a prop de la biblioteca i immediatament després que es descobrís la bretolada. Si es determina que han estat autors de pintades, se’ls proposarà acollir-se a mesures de caire pedagògic ja que s’acostuma a tractar de menors d’edat. Segons s’explica des de la policia, aquest tipus de mesures busquen despertar en els joves un sentiment de pertinença, de compromís i d’estima al municipi que els allunyi d’aquest tipus de conductes.

Alguns ciutadans demanen que aquestes bretolades es castiguin amb multes o bé obligant els autors de les pintades a netejar-les ells mateixos. La policia ha recordat que apliquen “els procediments establerts” per la normativa local.

També ha explicat que hi ha poques denúncies formals de propietaris privats. “Si hi ha intervenció policial, els denunciem administrativament. Poques vegades hi ha denuncia de propietaris”

Només en el mes d’octubre, ja s’ha denunciat administrativament nou casos de pintades.