20.000 euros per a lloguer social

lloguer socialMalgrat de Mar preveu invertir 20 mil euros per a habitatge social al llarg del pròxim any 2016. Entre les mesures que s’estan valorant, hi ha la d’ajudar econòmicament els propietaris de pisos buits a reformar-los. A canvi, els haurien de posar a la borsa municipal d’habitatges de lloguer assequible, destinada a famílies que viuen al llindar de la pobresa. Fonts municipals subratllen que encara falta concretar molts detalls sobre aquesta iniciativa i asseguren també que es deixa la porta oberta a augmentar els diners que s’hi destinarien.

Els grups polítics a l’oposició veuen bé que es posi sobre la taula el tema de l’habitatge social. Esquerra, Convergència i la CUP coincideixen, però, en què s’arriba tard ja que fa temps que, tant des de la ciutadania com des dels partits a l’oposició, es demana accions per comptar amb una oferta d’habitatge social al municipi. Asseguren que cal esperar a tenir tots els detalls sobre aquesta mesura per veure si pot ser efectiva o si es tracta d’un “pedaç” o d’una “mesura de cara a la galeria”. Afirmen que, fins el moment, mai hi ha hagut una voluntat política clara d’abordar realment aquesta problemàtica. Apunten també la necessitat de pensar en altres col·lectius -com els joves i la gent gran amb limitacions econòmiques- i de parlar amb les entitats financeres perquè s’avinguin a llogar a preus baixos els pisos buits que tenen a Malgrat de Mar.

Aquesta dotació per a habitatge social s’inclou en els pressupostos municipals per al 2016 que es debatran durant el pròxim ple ordinari, que s’ha de celebrar dijous dia 12 de novembre.