Queixes per l’estat dels contenidors

imatge dels contenidors al carrer Alexander Fleming (M.J.J.)

imatge dels contenidors al carrer Alexander Fleming (M.J.J.)

Els veïns de diferents zones del municipi es queixen de la brutícia que s’acumula als contenidors d’escombraries. Asseguren que la recollida no es fa amb prou freqüència i que això els provoca molèsties com ara males olors i l’ocupació de part de les voreres. Els contenidors de rebuig són els que, diuen, estan més desbordats. Aquest fet també ha estat denunciat per alguns grups de l’oposició.

Segons ha pogut saber elmalgratenc, els contenidors de rebuig es buiden menys sovint que abans. El consistori hauria encarregat a l’empresa que s’encarrega de la recollida d’escombraries de passar amb menys freqüència a buidar els contenidors de rebuig. El motiu que s’argumenta és que es preveia que, amb la implantació de la recollida orgànica, baixés aquest tipus de deixalles.

Per posar remei a la situació, segons fonts municipals, es planteja modificar el contracte amb l’empresa que fa la recollida perquè torni a buidar els contenidors de rebuig més sovint. Aquesta modificació implicaria pagar uns 20.000 euros anuals més a aquesta empresa. Per fer front a aquesta problemàtica, també s’estudia de fer més pedagogia perquè els ciutadans separin correctament els residus.