Sensibilitzar els joves amb el drama dels refugiats

xerrada guerra SíriaLa guerra de Síria, el patiment de la població, el drama dels refugiats i la tasca humanitària que realitza l’ONG Proactiva Open Arms han estat els temes de la xerrada que s’ha celebrat a l’escola Vedruna.

Aquest 17 de novembre, els alumnes de quart d’ESO han pogut conèixer de primera mà el drama que cada dia es viu a les costes gregues; on cada dia arriben milers de refugiats. Els ho ha narrat un dels socorristes de Proactiva, que habitualment es llença a l’aigua per salvar la vida de persones que estan a punt de morir ofegades. En Nicolás els ha explicat com famílies senceres es veuen obligades a marxar de casa seva perquè no les matin. Com han de pagar grans quantitats a les màfies que es troben a Turquia per creuar deu quilòmetres de mar i arribar a Europa. Els ha subratllat que, quan els arriba el torn d’embarcar-se, han de fer-ho encara que el mar estigui en les pitjor condicions ja que els hi obliguen. Com cauen a l’aigua a tocar de la costa i, molts, acaben morint sense remei.

Els membres de Proactiva han demanat als nois i noies que es posin en la pell de totes aquestes persones que han de fugir de la seva terra per mirar de salvar la vida i els han demanat que expliquin el que ara saben perquè hi hagi més gent que els recolzi econòmicament i així puguin continuar salvant vides.