Setge policial a la mendicitat al carrer

setge captairesAquests darrers dies, la Policia Local de Malgrat de Mar està intensificant les mesures de pressió perquè les persones que demanen almoina als carrers del municipi deixin de fer-ho. Ho fan a petició de comerciants i veïns del centre, que s’han queixat per la mala imatge que donen aquests captaires i per alguns conflictes que han protagonitzat.

L’estratègia que utilitzen els agents és seguir i quedar-se al costat dels captaires perquè se sentin incòmodes i marxin o deixin la seva activitat. En tots els casos en què s’està actuant, els pidolaires són persones que fa molt temps que, de manera fixa, demanen pels carrers del centre de Malgrat de Mar. Ho fan cada dia, pràcticament a les mateixes hores i, més o menys, en els mateixos punts.

La Policia explica que resideixen a municipis veïns i que, reiteradament, se’ls ha ofert ajuda des dels serveis socials. Assegura que, en molts casos, pertanyen a xarxes organitzades que han convertit la mendicitat en el seu mode de vida. Des del cos també es recorda que la llei no permet imputar-los cap delicte ni tan sols cap falta només pel fet d’estar al carrer a l’espera d’almoina.