Canvis en la normativa de terrasses

terrassa cafeteriaL’impost per ocupació de la via pública que paguen actualment els bars i restaurants per a les seves terrasses canvia aquest 2016. Fins ara, es pagava pel nombre de taules i cadires que es posaven a fora. A partir del nou any, la taxa es calcularà segons els metres quadrats que ocupi cada terrassa.

El preu per metre quadrat també variarà en funció del carrer on estigui ubicat l’establiment; atenent als diferents volums de negoci que hi ha cada zona. Es marquen tres zones. A la primera hi ha els carrers on, de mitjana, s’acostuma a fer més caixa, com el Passeig Marítim. Aquí, el preu per metre quadrat serà de 150 euros. A la segona zona hi ha carrers amb un volum mig de negoci, com, el carrer del Carme. Les terrasses d’aquesta segona categoria hauran de pagar uns 141 euros per metre quadrat ocupat. L’última zona inclou les vies on es considera que hi ha menys volum de negoci, com l’avinguda Mediterrània. El preu per metre quadrat en aquesta última zona serà d’uns 113 euros.

Segons la regidora d’Hisenda, Isabel Ortiz, aquests canvis beneficiaran entre el 90 i el 95 per cent dels establiments, que passaran a pagar menys. L’excepció principal és a la plaça Anselm Clavé. Els locals d’aquest espai hauran de fer front a un increment de la taxa. El motiu és que ara se’ls inclourà a la zona 1, la de més volum de negoci.

Els propietaris d’establiments de la plaça amb qui ha pogut parlar amb elmalgratenc consideren “injust” que se’ls equipari als locals del passeig perquè, diuen, tenen preus, marge de benefici i un model de negoci ben diferent als dels bars i restaurants de la zona turística. Asseguren, però, que estan a l’expectativa de conèixer com s’aplicaran aquests canvis per poder-ne fer una valoració definitiva.