Un castell amb història

imatge: Joan Piña

imatge: Joan Piña

L’arquitectura i, sobretot, la història del Castell de Palafolls han estat els eixos centrals de la visita a aquest edifici militar medieval que s’ha dut a terme aquest cap de setmana. L’historiador Joan Piña ha explicat als alumnes de l’Aula de Coneixements Locals que aquesta fortalesa va esdevenir centre de la important baronia de Palafolls; sota la jurisdicció de la qual estava l’actual Malgrat de Mar. La narració de l’investigador també ha permès imaginar el castell en els seus millor anys així com recrear la forma de viure dels homes i dones d’aquella època.

La visita al castell ha estat una de les activitats de l’Aula de Coneixements Locals; un projecte de cursos de petit format sobre la història local. Se’n celebren diversos, amb temàtiques ben diferents, com l’església parroquial o els atacs pirates, però tots amb el fet comú que són esdeveniments malgratencs.

La voluntat de l’Aula és acostar la història local d’una forma amena i alhora rigorosa.