Mesures d’urgència per evitar conflictes a la zona d’oci nocturn

Joves que freqüenten els locals d’oci nocturn del Passeig Marítim de Malgrat de Mar, treballadors i empresaris de la zona i diverses fonts policials amb qui ha pogut parlar elmalgratenc afirmen que les baralles a l’entorn de la discoteca Tropicana són del tot habituals els caps de setmana. Sobretot a altes hores de la matinada, es produeixen discussions, empentes, cops de puny i, en alguns casos, ganivetades entre grups de nois que acostumen a venir de fora del municipi. Asseguren que, normalment, els problemes es concentren als voltants de la citada discoteca. Aquests grups de joves també tenen per costum fer “el botellón” a carrers pròxims, com l’avinguda Colom, provocant aldarulls i molèsties als veïns.

Es dóna el cas que una d’aquestes baralles va acabar en tragèdia. La matinada del 22 de novembre un noi de Montcada i Reixac va resultar greument ferit. Va ser hospitalitzat per una fractura al crani. A dia d’avui continua ingressat. Està en coma i estable dins de la gravetat. Una setmana després, la policia va detenir una desena de persones relacionades amb els fets. Tots nois d’entre 19 i 22 anys veïns de Granollers. El jutge ha declarat presó sense fiança per un d’ells ja que el considera l’autor principal de la pallissa. Se l’acusa d’un delicte de temptativa d’homicidi. La resta ha quedat en llibertat amb càrrecs.

elmalgratenc s’ha posat en contacte amb responsables del Tropicana. Des de la direcció de la discoteca prefereixen no fer declaracions sobre aquest tema. Recorden, però, que el local estava tancat quan van succeir els fets i que tot el personal era fora des de feia estona.

 

Controls policials excepcionals

Fa molt temps que la policia efectua controls i actuacions a la zona per lluitar contra aquesta problemàtica. Aquest cap de setmana s’intensificaran, com a resposta als últims fets ocorreguts i al ressò mediàtic que han tingut. Fonts municipals apunten que també es preveu mantenir una reunió amb els responsables de la discoteca per treballar en possibles solucions. Veïns, treballadors, empresaris del sector i usuaris d’altres locals d’oci del passeig demanen que la intervenció de la policia es recolzi amb altres accions ja que consideren que, part del problema, és degut al tipus de públic que atrau la citada discoteca.