Una festa per polir

imatge del taller de circ

imatge del taller de circ

Aquest dimarts s’ha acomiadat la Festa Major d’Hivern de Malgrat de Mar. En total s’ha dut a terme uns trenta-cinc actes en cinc dies. El programa incloïa novetats com el pregó, més actuacions musicals i activitats diàries per a la mainada. També s’ha mantingut cites tradicionals com el mercat de Sant Nicolau, els versots, el correfoc, el cros per Santa Rita, el vermut solidari o el concurs de colles improvisades.

Des del consistori es fa una valoració positiva de la participació ciutadana als actes. El regidor de Cultura, Albert Cuní, subratlla que “malgrat el mal temps, hi ha hagut bona resposta davant un programa d’actes arriscat ja que anava farcit de novetats”. Cuní explica que s’ha organitzat “més activitats per a la mainada i sempre amb caràcter pedagògic; buscant potenciar les habilitats motrius, la sociabilitat… També hem volgut posar en valor la gent jove, del poble i la nostra cultura fent pregoners l’Hereu i la Pubilla. A més, hem proposat actuacions musicals de gran qualitat com, per exemple, el Concert Desconcertant de l’Orquestra de Cambra de l’Empordà o el grup local Contrapunt Trio”. El regidor assegura que “s’ha apostat per la cultura i per una oferta de qualitat” i que es vol continuar aquesta línia amb un programa estable d’actes al llarg de tot l’any. Admet, però, que algunes de les propostes, com el concert de Mishima, no han comptat amb el públic que s’esperava.

La Festa Major de Sant Nicolau també ha recuperat la representació del Conte del Ratpenat i ha inclòs la trobada comarcal i la gran ballada de gegants i el nomenament del gegant hereu del Maresme.