La recollida d’animals abandonats costarà 27.000 euros

imatge: @acaadmaresme

imatge: @acaadmaresme

Aquest 2016, la recollida i custòdia de gossos i gats abandonats costarà als malgratencs 27.000 euros. Aquests diners es pagaran al Consell Comarcal del Maresme, que és qui s’encarrega d’aquesta feina.

La xifra és menor que els anys anteriors ja que el Consell n’ha abaixat el preu per competir amb les empreses privades que també ofereixen aquest servei. No obstant, continua essent una quantitat important. Aquest fet i, sobretot, el patiment dels animals que s’abandonen, ha portat alguns partits de l’oposició a Malgrat de Mar a demanar més accions de conscienciació. En el ple d’aquest mes de desembre, Esquerra ha proposat fer xerrades a les escoles per divulgar la importància de la tinença responsable d’animals. S’ha demanat fer-les abans de Nadal perquè, en aquesta època, moltes persones regalen mascotes. La CUP ha insistit en què no es comprin animals sinó que s’adoptin els que hi ha a les gosseres. El govern municipal s’ha mostrat d’acord amb les propostes i ha assegurat que es procurarà fer més accions de sensibilització.

El servei d’atenció d’animals del Consell Comarcal recull cada mes uns 60 gats i gossos abandonats arreu de la comarca. Els animals es porten al Centre d’Atenció d’Animals Domèstics de Companyia del Maresme, amb seu a Argentona . Només en alguns casos s’aconsegueix trobar-los una nova llar.