Molts malgratencs pateixen diabetis sense saber-ho

xerrada diabetisLa diabetis és una de les malalties més habituals a Catalunya. A l’Àrea Bàsica de Salut Malgrat de Mar-Palafolls es tracta un miler de persones per mantenir a ratlla aquesta patologia. S’estima, però, que encara hi ha força més afectats. I és que molts malgratencs i malgratenques pateixen diabetis sense saber-ho.

La importància de diagnosticar-la per poder començar a controlar la malaltia i evitar així problemes greus és una de les qüestions que s’ha remarcat en la taula rodona celebrada aquest dissabte 12 de desembre a l’Arxiu Municipal.

L’endocrinòleg Ramon Gomis ha recordat que “és una malaltia greu. S’ha aconseguit convertir-la en una patologia crònica i s’ha anat millorant els tractaments, però, fins i tot el diabètic més ben controlat té una esperança de vida deu anys inferior a la d’una persona sana”. El doctor ha subratllat la importància de recolzar la investigació per mirar de trobar remei a aquesta patologia. Ha dit que aquesta feina ha de ser paral·lela a la de sensibilització a la població.

Cal recordar que la diabetis tipus 2 -la més freqüent i la que no para d’augmentar any rere any- depèn principalment dels nostres hàbits de vida i, per tant, es pot prevenir amb una alimentació equilibrada i amb activitat física regular.

La taula rodona també ha comptat amb professionals de l’Àrea Bàsica de Salut Malgrat de Mar-Palafolls i amb afectats per aquesta malaltia. S’ha celebrat amb motiu de La Marató de TV3, que enguany se centra en l’obesitat i la diabetis.