Una llar per a gats de carrer

gatera MalgratMalgrat de Mar comptarà amb una instal·lació per acollir els gats del carrer. L’equipament s’està acabant d’enllestir a uns terrenys municipals davant de la deixalleria, al polígon de Can Patalina.

Fer la gatera ha costat uns 17.000 euros; costejats íntegrament per l’Ajuntament. La gestionaran l’Associació Amics dels Animals del municipi. La seva intenció és traslladar-hi els gats del carrer i tenir-ne cura mentre miren de trobar persones que els adoptin. Des de l’Associació, s’espera que la instal·lació també serveixi perquè els veïns de Malgrat de Mar coneguin aquesta problemàtica i s’hi impliquin d’alguna manera, sigui dedicant hores a la cura dels animals com a voluntaris, portant-los menjar o adoptant-ne.

L’entitat té controlades vint-i-dues colònies de gats als carrers del municipi, és a dir, un total de 200 animals. Algunes voluntàries els visiten periòdicament per tenir-ne cura. El primer pas que donen és el d’esterilitzar els animals per evitar que criïn. Després els van portant menjar i aigua i els procuren les cures veterinàries que necessiten. El consistori col·labora econòmicament en aquesta tasca amb una subvenció anual d’uns 6.000 euros. D’aquests, 4.000 s’aporten a una clínica veterinària del municipi que s’encarrega de les esterilitzacions, cures i, en casos extrems, eutanàsies. La resta, serveixen per ajudar a sufragar altres despeses, com el pinso per a aquests animals.

Des de l’Associació asseguren que només ells tenen cura dels gats al carrer ja que el servei de recollida i atenció d’animals de la comarca –pel qual Malgrat de Mar paga 27.000 euros l’any– no fa pràcticament cap actuació en aquest àmbit. Diuen que les voluntàries assumeixen la major part dels costos de la seva butxaca.

Es preveu que la gatera comenci a funcionar a principis de 2016.