Als veïns de La Verneda se’ls ha acabat la paciència

imatge de les obres al carrer Riu Tordera

imatge de les obres al carrer Riu Tordera

Manca d’aparcament, difícil accés a les vivendes, problemes per moure’s per la zona, per rebre serveis com el butà o el gasoil, impediments perquè els negocis puguin dur a terme la seva activitat… Aquests són només alguns dels greuges que estant patint des de fa mig any els veïns del barri de La Verneda de Malgrat de Mar. Diuen estar esgotats dels inconvenients d’unes obres -les dels carrers Montnegre i Tordera- que es van allargant i que encara podrien haver de suportar un altre retard. Segons expliquen els veïns, el govern municipal hauria decidit esperar a asfaltar, i deixar tancat, el carrer Tordera. Tot i que ja està pràcticament enllestit, es deixaria sense asfaltar fins que no estigués a punt el carrer contigu, el Montseny. Això voldria dir retardar l’obertura del carrer Tordera, com a mínim, dos mesos més.

A través d’un comunicat, els afectats ho atribueixen a incompetència i a una mala planificació per part dels responsables de l’obra i del govern municipal. Així ho ha confirmat Rafael Calle, president de l’Associació de Veïns del barri de La Verneda. Calle també ha subratllat la manca de comunicació per part dels regidors responsables, assenyalant els diversos intents frustrats de posar-s’hi en contacte per parlar de la situació.

Per tot plegat, els veïns del barri han estat convocats a una reunió -prevista per aquest mateix dimarts dia 29 de desembre- on es podrien començar a planificar accions de protesta.

Des de l’equip de govern s’assegura que no és cert que es vulgui esperar a asfaltar el carrer Tordera. Afirmen que la intenció es fer-ho al més aviat possible, però que tot dependrà de la visita d’obres prevista a principis del mes de gener. En aquesta visita es veurà com van els treballs i es determinarà el ritme que prenen a partir d’ara.