Enderrocaran el pont del riu Tordera per fer-ne un de nou

entrada pont riu torderaLa Generalitat ha encarregat la redacció del projecte definitiu per construir un nou pont sobre el riu Tordera, entre Malgrat de Mar i Blanes. El nou viaducte substituiria l’actual, que té importants deficiències estructurals i de seguretat viària.

Les obres es licitarien durant aquest 2016. El pressupost per als treballs seria de 5,3 milions d’euros.
El 2008 ja es va fer un projecte inicial, on es determinava que la millor solució era enderrocar el pont existent i construir-ne un de nou. Aquest estudi es va quedar al calaix. Ara serviria de base per a la redacció del projecte definitiu.

Millorar aquesta connexió entre Malgrat de Mar i Blanes és una antiga reivindicació. El pont actual està en pèssim estat i presenta nombrosos problemes de seguretat, com la mínima amplada de la calçada. Tot i el seu estat, suporta el trànsit d’uns vuit mil vehicles cada dia.

El viaducte se situa sobre les carreteres BV-6001, de la Diputació de Barcelona, i GIP-6831, de la de Girona. I en els termes municipals de Malgrat de Mar i Blanes. A més, la Generalitat s’havia compromès a actuar-hi.

El fet que tantes administracions hi estiguin implicades sempre ha complicat la presa de decisions per millorar aquesta infraestructura.