Malgrat de Mar subvencionarà l’obertura de nous negocis

Els emprenedors que obrin un nou negoci a Malgrat de Mar podran sol·licitar una subvenció municipal de fins a 700 euros. Amb aquesta línia d’ajudes, el govern local busca “fomentar l’activitat econòmica i l’autoocupació”. Podran accedir a aquestes subvencions, les persones físiques o jurídiques empadronades a Malgrat de Mar que hagin obert un negoci en l’últim trimestre de 2015 o que ho facin aquest 2016. Caldrà que el domicili fiscal de l’empresa i el centre de treball també estiguin al municipi i que es compleixin certes condicions, com continuar obert tres mesos després de rebre l’ajuda.

Els autònoms o empresaris també podran optar a una altra ajuda econòmica, que pretén estimular la contractació de personal. Es tracta d’una subvenció per contractar nous empleats. Algunes de les condicions són que s’agafin persones inscrites a l’atur i i al Servei Local d’Ocupació i que se les contracti per un període mínim de sis mesos. La subvenció és d’un màxim de 1.000 euros per contracte.

En total, s’ha reservat 25.000 euros del pressupost del 2016 per a aquestes dues línies de subvencions.

Aquestes ajudes i les condicions per accedir-hi s’han aprovat en el ple celebrat aquest dijous, amb els vots a favor de l’equip de govern (PSC i JxM) i de Convergència. Esquerra s’ha abstingut i la CUP hi ha votat en contra. Tot i el diferent sentit del seu vot, l’oposició ha coincidit en considerar que les bases de les subvencions “tenen mancances” i en demanar mesures de més calat. Esquerra ha proposat, entre altres accions, la gratuïtat del permís d’obertura del negoci, descomptes en els permisos d’obres i ajudar els emprenedors amb els tràmits administratius. La CUP ha reivindicat accions col·lectives i que no siguin puntuals, com que se cedeixin espais municipals perquè els autònoms hi puguin treballar, que es faci un viver d’empreses o que s’habilitin espais coworking. També ha demanat que es prioritzi certs col·lectius especialment vulnerables com els autònoms de més de quaranta-cinc anys o les persones que pateixen alguna discapacitat.