El govern local opta per substituir el pont del carrer Passada per un de nou

pont c. Passada 2Finalment, el govern local ha decidit entre les tres propostes d’actuació al pont del carrer Passada de Malgrat de Mar.

Un estudi encarregat pel consistori posava de manifest que calia intervenir-hi urgentment si s’hi volia mantenir l’actual trànsit de vehicles. Afirmava que estava deteriorat i que no era segur. A més, recordava que, en cap cas, permetia el pas de vehicles de gran tonatge. L’estudi recollia tres possibles intervencions:

Rehabilitar el pont reforçant la seva actual estructura. Aquesta intervenció costaria un màxim de 50.000 euros i trigaria uns tres mesos en fer-se. Tornaria la seva resistència inicial al pont, però no permetria augmentar-la, de manera que s’hauria de seguir prohibint el pas als camions de gran tonatge.

Substituir el tauler del pont i conservar-ne només els estreps (que, sembla, que estarien en bon estat). Costaria uns 80.000 euros i es trigaria també uns tres mesos en dur-la a terme. Amb aquesta opció es podria obrir el pont a camions i altres vehicles pesats.

Enderrocar tot el pont i fer-ne un de nou i molt més sòlid. Costaria uns 200.000 euros i tindria un termini d’execució d’uns 6 mesos.

Segons ha explicat l’alcalde, Joan Mercader (PSC), s’ha triat la segona possibilitat, que consisteix en substituir el pont existent per un de nou. Aquesta opció preveu conservar un element original, els estreps, és a dir, les estructures que suporten el tauler del pont per sota, en els seus dos extrems.

El govern municipal ha reservat 100.000 euros del pressupost d’aquest 2016 per a fer aquestes obres.