Malgrat de Mar regula els clubs de cànnabis

Malgrat de Mar ha fixat -a través d’una ordenança municipal- les condicions que han de complir els clubs socials de cànnabis que vulguin establir-se al municipi. Aquests centres on es reuneixen persones que fumen haixix o marihuana només es podran situar en determinades zones del municipi com el Passeig Marítim o Can Viadé.

Caldrà que estiguin a, com a mínim, mig quilòmetre de distància entre ells i a tres-cents metres de centres educatius, sanitaris i assistencials. Hauran de mantenir el local i l’entorn en òptimes condicions d’higiene i evitar qualsevol tipus de molèstia als veïns. Mai podran llençar fums amb partícules en suspensió al carrer ni tenir les finestres obertes. Tampoc es podrà consumir cànnabis fora de l’establiment. Els clubs tenen prohibit admetre socis menors de divuit anys ni permetre que, dins, es consumeixi alcohol o altres tipus de drogues -excepte tabac.

Les associacions de cànnabis no podran fer cap tipus de publicitat ni fomentar el consum d’aquest estupefaent. A més, caldrà que alertin els socis dels riscos de prendre drogues i que es comprometin a detectar i a fer el seguiment de possibles “consums problemàtics”. En cap cas podran proporcionar cànnabis a persones que no siguin sòcies de l’entitat.

La normativa també prohibeix que els clubs ocupin -amb taules o cadires- l’espai públic adjacent al local, que l’interior es vegi des del carrer, que obrin més de vuit hores al dia o que ho facin fora de l’horari delimitat (de 10 h a 22 h).

L’ordenança preveu sancions per aquells que incompleixin les condicions de funcionament. Van des dels 300 euros per a infraccions lleus fins als 1.500 per a incompliments considerats molt greus.

Durant el passat mandat, s’assegura des del consistori, hi va haver dues sol·licituds d’obertura d’aquest tipus de local.