Es recupera la figura de l’informador ambiental i de civisme

agent civic

un dels agents cívics, a l’ascensor inclinat

Malgrat de Mar torna a comptar amb informadors ambientals i de civisme pels seus carrers. El govern local ha contractat quatre persones per recordar als ciutadans les seves obligacions pel que fa a les escombraries i al seu reciclatge, la cura de les mascotes i altres aspectes relacionats amb la convivència.
Aquests treballadors municipals també han estat formats per resoldre els dubtes que els veïns puguin tenir sobre els citats temes. Una de les tasques que se’ls ha encarregat és la de visitar els mercats del dijous per tal de millorar-hi la recollida selectiva. També recorren bars, restaurants, empreses i altres establiments per conscienciar propietaris i treballadors de la importància de separar correctament els residus.
Els quatre informadors han estat contractats per un període de mig any. Per fer-ho s’ha comptat amb una subvenció de la Generalitat de Catalunya que també ha servit per contractar temporalment dos agents cívics i tres auxiliars administratius. Totes aquestes persones estaven inscrites a l’atur i ja no tenien dret a prestació.

El servei d’informadors al carrer es torna a engegar després de cinc anys sense dur-se a terme.