Multes als bancs amb pisos buits a Malgrat de Mar

La Candidatura d’Unitat Popular (CUP) de Malgrat de Mar exigeix a l’equip de govern que compleixi amb els acords aprovats pel Ple en matèria d’accés a l’habitatge. El 2014, es va acordar que el consistori faria inspeccions per detectar pisos i cases permanentment buits i que es posarien multes als seus propietaris -molts d’ells entitats bancàries- per tal de forçar-los a vendre, llogar o a posar el pis a la borsa d’habitatge social. No obstant, no consta que mai s’hagi dut a terme cap acció en aquest sentit.

Per aquest motiu, la CUP exigeix que, en un termini màxim de sis mesos, es comencin a fer les inspeccions per detectar els habitatges buits de Malgrat de Mar que són propietat d’entitats financeres. També demana que, quan es detectin immobles buits, es fixi un temps límit per ocupar-los i que, en el cas que no es compleixi, s’imposin sancions als propietaris -unes multes que, segons els acords de 2014, podrien arribar als 180.000 euros. El grup municipal vol que tots els diners recaptats amb aquestes sancions es dediquin a polítiques públiques per garantir el dret a una llar. També reclama a l’equip de govern que compleixi amb un altre compromís adquirit: el d’actualitzar el Pla Municipal d’Habitatge.

Totes aquestes demandes es recullen en la moció que la Candidatura d’Unitat Popular de Malgrat de Mar presentarà a la sessió plenària d’aquest dijous 4 de febrer.

Actualització: A la moció s’hi han sumat els grups municipals de Convergència i Esquerra.