Creen una “línia de defensa” contra les llevantades

treballs línia defensa platja

El Ministeri de Medi Ambient vol recuperar l’ecosistema dunar a la platja de la Conca, a tocar del delta de la Tordera.
Amb aquesta intenció ha creat una línia de monticles de sorra d’aproximadament un quilòmetre de longitud en aquesta zona. Per protegir-los del vent se’ls ha envoltat amb uns tancats biodegradables. També s’hi estan plantant espècies autòctones que, amb les seves arrels, ajudaran a que la sorra es quedi on és.
La idea és recuperar l’ecosistema dunar com a línia de defensa contra les llevantades. Les dunes serveixen de reserva de sorra de les platges i, a més, esmorteeixen els efectes erosius de les onades sobre la costa així com l’impacte dels temporals marítims.

L’actuació té un cost previst de 150.000 euros i un termini de tres mesos. Les dunes regenerades es protegiran amb un tancat perimetral. S’habilitaran passos de fusta per poder accedir a la platja.

Aquestes feines estan incloses en el pla de regeneració de les platges properes al delta de la Tordera. Aquest 2015 es va fer una aportació de sorra de 112.000 metres cúbics amb l’objectiu de, segons el Ministeri, “aconseguir un ample de platja que permeti recuperar les funcions requerides en aquesta zona, que són les de protecció i recreativa”. També es van implantar espigons geotèxtils com a prova pilot per mirar de reduir les pèrdues de sorra. Aquests treballs van tenir un cost d’1.150.000 euros. L’ús dels espigons no va tenir obtenir el resultat que es buscava.

Anuncis