Denuncien la poca oferta d’escola pública a Malgrat de Mar

escola Marià Cubí

escola Marià Cubí

La Candidatura d’Unitat Popular (CUP) denuncia l’aposta per l’escola concertada que s’ha fet a Malgrat de Mar al llarg del anys. Destaca que el municipi és l’únic de la comarca amb més oferta de places als centres concertats que no pas als públics.
De les 175 places de P3 que hi ha actualment, 125 (5 línies) són a les escoles concertades, mentre que només 50 places (2 línies) són a les públiques.

Des de la CUP també se subratlla que recentment es va tancar una línia d’educació infantil a l’escola Marià Cubí, mentre es permetia crear més places a escoles concertades del municipi.

Pel que fa a la suposada preferència de les famílies per les escoles concertades, des de la Candidatura s’explica que és difícil conèixer la seva voluntat real precisament per la poca oferta d’educació pública que hi ha al municipi.

La CUP acusa tant la Generalitat com l’ajuntament de Malgrat de Mar d’aquesta situació.

 

“Privatització encoberta” del sistema educatiu

Aquesta denúncia enllaça amb la de la CUP del Maresme que, en un comunicat, protesta pel tancaments de 9 línies més de P3 als centres públics de la comarca. En el text titlla “d’anomalia” els concerts educatius i assegura que “en aquests moments en què la natalitat descendeix i hi ha menys nombre de matrícules a P3, el departament d’Ensenyament aprofita per tancar línies de l’escola pública a favor del manteniment de centres de titularitat privada amb concert educatiu”. La Candidatura d’Unitat Popular ho qualifica de “pràctica encoberta de privatització del sistema educatiu” i reclama “que es comencin a aplicar criteris pedagògics i no econòmics en la configuració dels mapes escolars”. Proposa que “es redueixin les ràtios dels grups de l’escola pública, que és on estan més massificats”. Si s’aprofités aquesta situació, asseguren, “s’augmentaria la qualitat de l’escola pública sense ni tan sols arribar al percentatge de PIB en educació al qual el propi govern es va comprometre el 2009”.

En el document, la CUP també explica les dificultats que ha tingut per accedir a les dades degut a què la Generalitat no les ha volgut facilitar.