L’Associació de Barraques Malgrat s’explica

escenari barraqueselmalgratenc ha parlat amb l’Associació de Barraques de Malgrat de Mar -ABM- per conèixer els motius pels que han decidit deixar d’organitzar l’esdeveniment aquest 2016.
El president de l’entitat, Jordi Pla, ha explicat que durant les diverses reunions mantingudes els responsables tècnics i polítics de l’àrea de cultura del consistori se’ls insistia en aportar noves idees, incidint especialment en un canvi de format.

Tot i que des de l’entitat es defensava fermament el model desenvolupat fins el moment, s’haurien mostrat disposats a canviar-ne alguns aspectes com rebaixar significativament el pressupost de l’acte, eliminar l’escenari cobert i dur a terme un “procés participatiu tutelat” per escollir els grups que hi actuarien.

No obstant això, els responsables municipals haurien incidit en què calien canvis més profunds i en què volien un format similar al d’alguns pobles veïns. Les discrepàncies sobre el model de l’esdeveniment van provocar finalment el trencament entre l’ABM i el govern municipal.

Davant aquesta situació l’entitat ha decidit abandonar el projecte. El president de l’ABM ha insistit en què “hem pres aquesta decisió perquè ens hem adonat que no ens entendríem de cap manera. Nosaltres creiem en el format de Barraques”. Jordi Pla recorda que l’esdeveniment ha esdevingut un dels actes consolidats de la Festa Major d’estiu, que atrau milers de persones i que s’ha convertit una referència per a altres festivals i municipis. També subratlla que, en els darrers anys, encara ha anat prenent més força gràcies a la incorporació de la Summer Moguda.

El president de l’entitat subratlla que a tots els membres de l’ABM “els ha dolgut molt prendre aquesta determinació” i que ho han fet ja per tal de poder deixar al consistori prou temps per organitzar les Barraques d’enguany. Precisa que l’associació deixa d’organitzar aquest esdeveniment, però que no es dissol.