Augmenta la demanda del lloguer amb opció de compra

pis lloguer amb opcio compraMoltes operacions de compra-venda d’habitatge no es poden realitzar per la impossibilitat d’obtenir un préstec bancari per tot l’import del pis o de la casa. Per aquest motiu ha anat augmentant l’interès per fórmules com el lloguer amb opció de compra.
Aquesta opció consisteix en establir una relació de lloguer, amb la diferència que, en el contracte, es reflecteix el dret d’opció de compra prioritari de l’inquilí. En el document també es fixa el termini en què es pot executar aquest dret (acostuma a ser el mateix que el del lloguer) i el preu de compra de l’habitatge. En alguns casos, s’estipula que una part o la totalitat dels lloguers que es paguin es descomptin després del preu final del pis.
Salvador Zaforas, gerent d’Habitat Malgrat, explica els avantatges d’aquesta fórmula: “bàsicament hi ha dos casos en els què interessa especialment un lloguer amb opció de compra. Un són les persones que es volen comprar la seva primera vivenda, però que no tenen recursos suficients per fer-ho. El lloguer amb opció de compra els dóna temps per estalviar per tal d’adquirir aquell immoble en el futur. Un altre cas són les persones que es canvien d’habitatge. Si accedeixen a un lloguer amb opció de compra, es donen temps per vendre el seu i obtenir així els diners que els calen per comprar el nou pis o casa”.
Zaforas explica que fins fa un temps el lloguer amb opció de compra no acabava de reeixir perquè en els contractes s’acostumava a fixar uns preus de compra-venda dels immobles alts, mentre que el mercat anava a la baixa. Això va fer que moltes opcions de compra no s’executessin. Assegura, però, que “això ha canviat. Els preus han tocat fons i el lloguer amb opció de compra ha esdevingut una opció molt interessant”.
Habitat Malgrat disposa d’una obra nova al centre de Malgrat de Mar que permet la fórmula de lloguer amb opció de compra.

baner lloguer opció a compra