El govern de Malgrat de Mar tomba l’acord en educació

ple març 001La CUP ha portat al ple d’aquest dijous una moció en defensa de l’escola pública de qualitat a Malgrat de Mar. En el text s’explicava que el municipi és l’únic de la comarca amb més places concertades que públiques i s’afirmava que l’ajuntament havia propiciat aquesta situació.

La Candidatura ha proposat al consistori exigir a la Generalitat la recuperació de la segona línia de P3 de l’escola Marià Cubí, eliminada fa dos anys. També li demana construir una sala polivalent a l’altra escola pública, la Montserrat, i cedir l’edifici de Serveis Socials per a l’ampliació de l’institut Ramon Turró.

Convergència ha votat a favor de la moció. Esquerra també la ha aprovat, després que es retirés el tercer punt.

L’equip de govern -PSC i JxM- hi ha votat en contra al·legant que ja s’està treballant per a la recuperació de la línia de P3 pública perduda i que també ja hi ha la previsió de construir una sala polivalent a l’escola Montserrat. Pel que fa a l’ampliació de l’institut, l’alcalde ha explicat que la seva opció és una altra. Mercader ha assegurat que continua vigent l’oferta que es va fer a la Generalitat fa uns anys. El consistori va posar a disposició del departament d’Educació uns terrenys municipals per a fer-hi un institut més gran i es va mostrar disposat a assumir la meitat dels costos de construcció del nou edifici.

La CUP ha proposat fer les modificacions que es consideressin adients en el text de la moció per tal que l’aprovessin tots els grups. La regidora Núria Casajuana ha insistit en demanar el vot favorable a l’equip de govern argumentant que “si és el ple de l’ajuntament qui exigeix l’obertura de la línia del Marià Cubí, la demanda té molta més força”. No obstant això, els dos partits de govern han mantingut el seu vot en contra.

En la sessió plenària d’aquest dijous també s’ha debatut sobre la possibilitat d’establir noves ajudes econòmiques per a garantir l’aigua corrent a persones sense recursos i s’ha aprovat una moció –plantejada per Esquerra– per garantir que les grans empreses contractades pel consistori paguin puntualment als seus proveïdors.