Una exposició cristal·lina

Quico GavaraQuico Gavara es dedica a la fotografia des de l’edat dels 14 anys. La seva càmera ha après a capturar i jugar amb tot tipus de reptes. El darrer, l’aigua.
L’experiència d’aquest fotògraf obliga a l’espectador a aturar-se davant la seva obra. A prendre’s “el temps i la paciència per explorar el medi ambient”, en paraules del mateix Gavara. I això és el que es pot fer fins el dia 18 de març a la sala d’exposicions de la biblioteca La Cooperativa de Malgrat de Mar, on Quico Gavara hi exposa una selecció acurada de 25 fotografies amb l’aigua com a nexe en comú. Totes elles fetes en indrets ben diversos, alguns de coneguts, d’altres potser no tant. Paisatges com el Delta de la Tordera, l’estany de Banyoles, Calella de Palafrugell, el Baix i l’Alt Empordà o la Bretanya francesa.

Gavara explica que moltes de les imatges han estat realitzades amb “llarga exposició i tècniques d’unió panoràmiques”. Un mètode amb el que, pel sembla, el fotògraf es mou com peix a l’aigua.