Dones: la lluita continua

Reivindicant la igualtat d’oportunitats real entre dones i homes, Malgrat de Mar commemora el Dia Internacional de les Dones.

Les dones catalanes continuen cobrant un 25% menys de mitjana que els homes per a realitzar exactament les mateixes feines. També pateixen més atur, acostumen a tenir contractes amb pitjors condicions i ocupen la majoria de llocs de treball a temps parcial. Les dades també evidencien que dediquen el triple d’hores que els homes a les tasques no remunerades de la llar.
Aquesta és la realitat que es tornarà a denunciar aprofitant el Dia Internacional de les Dones, que es commemora aquest dimarts. Per posar novament la problemàtica sobre la taula i reivindicar la igualtat real d’oportunitats, s’han programat activitats diverses, com xerrades, debats o exposicions.

A Malgrat de Mar, els actes commemoratius començaran a les 10 del matí, a l’arxiu municipal, amb la lectura del manifest del Dia Internacional i la presentació d’un programa de desenvolupament personal i professional. A les 15.30 h, a la biblioteca, es farà una xerrada sobre el paper de les dones en la Guerra Civil espanyola. Posteriorment, a les 17 h, al Centre Cultural, es projectarà la pel·lícula Cándida. Els actes també inclouen la inauguració de l’exposició El cos de les dones, que es podrà veure a l’arxiu fins el 18 de març.