Malgrat de Mar reclama els 2 milions de deute a la Generalitat

imatge d'arxiu (Revista Som-hi!)

imatge d’arxiu (Revista Som-hi!)

Actualment, la Generalitat de Catalunya deu al consistori malgratenc 2.121.450 euros. La majoria d’aquests diners -1.600.000- corresponen a la Llei de Barris, segons la qual la Generalitat cofinançava actuacions per rehabilitar zones urbanes especialment degradades. Uns 80.000 euros es deuen del Pla Únic d’Obres i Serveis, que havia de contribuir a pagar altres obres fetes al municipi. La resta correspon al Fons de Cooperació Local, un recurs de l’administració catalana dirigit a ajudar econòmicament els ajuntaments. El més antic d’aquests deutes és de l’any 2011.

L’alcalde del municipi, Joan Mercader, ha demanat al nou delegat del govern de la Generalitat a Barcelona que es paguin aquests diners aviat. Ho ha fet en el decurs d’una trobada celebrada aquest dimecres 9 de març a Malgrat de Mar. Mercader ha recordat que “l’ajuntament ha avançat aquests diners. El fet de no cobrar-los fa que, tot i la molt bona situació econòmica que tenim, disposem de poca liquiditat”.

En la reunió amb el delegat de la Generalitat també s’ha parlat de les problemàtiques i necessitats del municipi en matèria d’habitatge, educació, sanitat i serveis socials. A més, se li han exposat projectes com el de l’avinguda de Barcelona o el de la desembocadura de la riera. Mercader ha subratllat que l’Agència Catalana de l’Aigua té el projecte per al tram zero de la riera de Palafolls des del 2008, però que “encara no l’ha acceptat”. Ha demanat que es desencalli ràpidament per tal de poder-lo tirar endavant.