191.000 euros per a fomentar l’ocupació a Malgrat de Mar

La Diputació de Barcelona ha engegat un nou programa dirigit a reduir l’atur, especialment entre els més joves, i a fomentar la integració social de les persones en risc d’exclusió. El pla està pensat per als municipis de la demarcació i compta amb dues línies de suport. La primera està adreçada a promoure la contractació de persones inscrites a l’atur i que estan en una situació especialment delicada. També aposta per formar-les i perquè els ajuntaments col·laborin amb les empreses del territori facilitant els procediments de contractació. La segona línia és per a persones en risc d’exclusió social. Busca facilitar que siguin contractades per empreses d’inserció sociolaboral, centres d’inserció i entitats del tercer sector. El programa també possibilita que els ajuntaments contractin directament persones que compleixin els requisits citats. Hauran de fer-ho a través dels equips de serveis socials municipals.

Des de l’organisme s’afirma que es vol prioritzar la contractació de persones joves per tal de reduir l’índex d’atur en aquest segment de la població particularment castigat per la falta de feina. En total, el programa comptarà amb un pressupost de 30 milions d’euros. D’aquests, 191.000 seran per al municipi de Malgrat de Mar.

La distribució dels diners s’ha decidit tenint en compte el nombre d’habitants i la mitjana de persones aturades que hi ha a cada municipi. Segons ha explicat la presidenta de la Diputació, Mercè Conesa, durant la presentació del programa “cada ajuntament tindrà llibertat per fixar quantes persones vol contractar i per determinar-ne el salari”. No obstant això, l’organisme supramunicipal recomana un sou de 1.000 euros al mes i un contracte mínim de mig any.