Cap a un nou model de partit

sessió participativaIrina Carnicero- Amb motiu de la seva “refundació”, Convergència a Malgrat de Mar ha organitzat aquest passat dissabte 19 de març el primer torn obert a la ciutadania. En un acte celebrat a la biblioteca La Cooperativa, la primera sessió participativa de la formació ha constat d’una enquesta i un debat. Hi han assistit una vintena de persones, entre militants, simpatitzants i no simpatitzants.

L’objectiu ha estat saber l’opinió de la gent sobre com ha d’actuar el partit a partir d’ara. Davant el moment pel qual està passant Catalunya, Convergència considera que ha de repensar les seves bases per encarar el moviment del nou país. Ho vol fer a partir de tres pilars: la ideologia, l’organització i l’estratègia.

Al llarg de la sessió, els participants han destacat la falta de precisió ideològica i de transparència del partit. Tot i que Convergència s’ha separat plenament d’Unió Democràtica, els simpatitzants han expressat que els segueixen etiquetant amb la dreta i que cal definir-se com a “socialdemòcrates amb un tic de liberals”.

Altres propostes han fet referència a l’àmbit local. Els assistents han apuntat que el canvi de Convergència ha de ser des de la base i que s’ha de centrar més en el poble que no pas en els dirigents. A més, s’ha assenyalat la importància que tindria la circumscripció comarcal. Hi ha un suport considerable al partit al Maresme, però en algunes eleccions no es reflecteix en la representació territorial.