Rebuig a l’exhibició de símbols feixistes

cartell antifeixismeLa CUP de Malgrat de Mar coorganitza, juntament amb una quinzena de partits i entitats de la zona, actes de protesta contra l’exhibició de simbologia feixista durant la desfilada d’exlegionaris. Està previst que els militars formin part de la processó de Divendres Sant del barri de Sant Lluís de Palafolls, que organitza la Confraria encapçalada pel regidor del Partit Popular de la localitat, Òscar Bermán.

Per denunciar l’enaltiment del franquisme dins d’aquesta desfilada, s’han organitzat col·loquis, una cassolada i la lectura d’un manifest. Tots els actes es faran al municipi veí. Una de les xerrades tractarà sobre la repressió durant la dictadura del general Franco i anirà a càrrec de la historiadora malgratenca Sònia Garangou. Se celebrarà el mateix divendres 25 de març a les 16 h al MID de Palafolls.
Els actes també pretenen explicar qui són els legionaris, què representen i conscienciar la població sobre el significat d’alguns dels símbols que exhibeixen durant aquesta particular processó.