Ajudes per adaptar els habitatges de gent gran

Malgrat de Mar s’ha adherit novament al programa d’arranjament d’habitatges per a persones grans de la Diputació de Barcelona. Es tracta bàsicament d’una ajuda econòmica que l’ens dóna als ajuntaments que ho sol·liciten. Serveix per pagar petites obres de reforma en habitatges d’avis de 65 anys o més, amb mobilitat reduïda i pocs recursos econòmics.

Aquestes reformes es fan especialment als habitatges de persones acreditades com a dependents o discapacitades, de majors de 80 anys que viuen sols o amb una altra persona gran i en les cases d’aquells avis que tenen serioses dificultats per dur a terme les activitats quotidianes a la llar. Entre els treballs més habituals hi ha la substitució de banyeres per plats de dutxa, reformes a cuines per garantir la seguretat, obres en zones de pas per deixar-les lliures o eliminació de graons.

Els serveis socials de cada municipi decideixen qui es beneficia d’aquestes intervencions.

La subvenció va dirigida als ajuntaments de la demarcació de Barcelona de menys de 300.000 habitants. Es preveu que entre el 2016 i el 2018 es facin millores en unes 3.900 cases de la província.

Anuncis