Molestos per les caques de gos en espais públics

rossend i figuerola 002Veïns i veïnes de Malgrat de Mar han manifestat novament les seves queixes per les caques de gos en espais públics. En concret, així ho han fet saber a elmalgratenc usuaris de la plaça Rossend Giol i Figuerola, entre els carrers Alexander Fléming i Mossèn Fèlix Paradeda. Es tracta d’una zona habilitada recentment com a parc infantil. Diuen veure cada dia amb impotència com els incívics permeten que els seus gossos defequin i orinin a la plaça. Els veïns aplaudeixen les campanyes que s’estan duent a terme des de l’ajuntament, però subratllen que no és suficient, que l’incivisme segueix i la situació no millora. És per això que alguns reclamen accions més contundents.
De fet, aquesta és una problemàtica generalitzada i que es trasllada a altres espais del municipi.

Campanya de sensibilització

Les dades parlen soles. Un operari del servei municipal de neteja dedica fins a quatre hores diàries a recollir caques de gos de carrers i places de Malgrat de Mar. En un mes, s’han posat multes de 250 euros a una vintena de propietaris de gossos per no recollir de la via pública els excrements de les seves mascotes.

Són algunes de les xifres que s’han facilitat des del consistori després de posar en marxa entre la ciutadania una campanya de sensibilització. Es va iniciar el passat mes de febrer. En una primera fase, agents mediambientals van repartir fulletons a les cases i comunitats de veïns per recordar als amos de gossos que se’ls sancionaria en cas d’incomplir l’obligació de recollir les deposicions dels seus animals. Poc després, ja en la segona fase de la campanya, es va començar a sancionar als incívics.

Anuncis