Els cotxes de la policia portaran desfibril·ladors

imatge: idmmedical.es

imatge: idmmedical.es

Actualment Malgrat de Mar compta amb 9 desfibril·ladors d’ús públic. N’hi ha a les instal·lacions esportives i altres equipaments municipals. També en tenen els bombers i el servei de socorrisme de les platges. La Policia Local compta amb un aparell. Ara el municipi vol ampliar el nombre d’aquests dispositius fins a una quinzena. La majoria dels nous desfibril·ladors anirien dins els vehicles de la Policia Local per facilitar una ràpida actuació en cas que algú pateixi una aturada cardíaca al carrer. Perquè estiguin preparats per donar aquesta atenció, tots els agents rebran formació específica.

Per fer-se càrrec del manteniment dels aparells, el consistori vol contractar una empresa externa que es responsabilitzi de tenir-los sempre en bon estat. Fins ara aquesta tasca depenia directament dels treballadors municipals.

El debat sobre la necessitat d’implantar una xarxa de desfibril·ladors d’ús públic es va tornar a obrir recentment al municipi. Una de les demandes més repetida era precisament que la policia dugués aparells dins els seus vehicles per tal de poder reduir el temps de resposta i incrementar les possibilitats de sobreviure de les persones que pateixen una aturada cardiorespiratòria.

Anuncis