Els 16 llibres del 2016

els 16 del 2016

S’apropa Sant Jordi i la Llibreria Montalt ens dóna un cop de mà per encertar regalant lectura. Ens proposa una acurada selecció de títols; per a totes les edats i gustos. Els que anomenen “els setze llibres d’aquest 2016”.

Novel·la:

Història del nou cognom d’Elena Ferrante. La segona novel·la de la saga de gran èxit mundial de l’enigmàtica escriptora. Una història d’amistat que ha rebut grans elogis tant per part de la crítica com dels lectors.

L’avinguda dels misteris de John Irving. Qualificada ja com una de les millors novel·les de l’autor de tants bestsellers. Conté una aferrissada defensa de la llibertat de les persones i dels pobles a triar el seu propi camí.

Els dies sense glòria de Sílvia Alcàntara. Després de l’èxit d’Olor de Colònia, l’autora ens proposa un viatge per la història de tota una generació representada per la Glòria. Una generació atrapada primer per les necessitats dels pares i després, per les dels fills.

La passejadora de gossos de Francesc Bodí. És una història de supervivents, de persones normals que lluiten cada dia per no perdre les ganes de viure. Un relat fresc i intel·ligent ambientat en la València dels desnonaments, les obres faraòniques i la corrupció.

El dia del cérvol de Marina Espasa. És una obra que es mou amb elegància entre la suggestió sobrenatural i la quotidianitat. Juga amb els espais temporals i conté moltes capes ja que hi ha aventures, una història d’amor, crítica social…

Perímetre de Jair Domínguez. Un relat oníric, poètic i inquietant. Al llibre, l’Enginyer camina pel desert amb una única determinació: venjar-se de qui va matar la seva família. Per fer-ho, ha de superar tot el que s’interposa entre ell i l’assassí.

Gorsky de Vesna Goldsworthy. Inspirada per El gran Gatsby, aquesta novel·la transporta a un Londres fastuós, amb les regles més implacables del capitalisme del segle XXI. Narra la història d’un home que vol construir la biblioteca privada més gran d’Europa per tal de conquistar l’amor de la seva vida.

Narrativa històrica:

La noia de la Pirelli de Gemma Saura Barrera i Plàcid Garcia-Planas. Narra l’extraordinària vida d’una noia que, per atzar, va acabar dirigint una indústria de guerra. Aquesta dona és Roser Ferran, una de les últimes persones vives que van tenir un càrrec de responsabilitat a la República.

L’or blanc. Edmund de Waal. L’escriptor i també porcellanista proposa un fascinant viatge per la història de la porcellana o, el que és el mateix, l’or blanc. Un material que ha enamorat a emperadors, artistes, filòsofs i alquimistes.

Relats curts:

Antologia de contes de David Foster Wallace. Recull les millors peces breus de Foster Wallace, reunides per primera vegada en un únic llibre a partir de la tria que n’ha fet Vicenç Pagès.

Poesia:
Dona’m la mà. Cinquanta poemes d’amor. Aquesta selecció de poemes amorosos, a càrrec de Marcel Riera, reuneix en un sol llibre alguns dels millors autors de la literatura universal com Dante, Petrarca, Ronsard, Shakespeare, Verlaine, Yeats, Brodsky, March o Salvat-Papasseit, entre molts altres.

Pensament:

Per què llegir els clàssics d’Italo Calvino. Un dels grans títols de Calvino, que encara no s’havia publicat mai en català. És un recull d’assajos i articles sobre lectures que l’autor considerava els seus clàssics.

Haru de Flavia Company. A través del viatge interior d’una noia, aquesta història transmet tota una filosofia de vida. Tracta sobre l’acceptació, l’amor, la vida, la mort… Una novel·la d’aprenentatge vital.

Literatura infantil i juvenil:

Es busca! Lili la llebre, lladre de llibres d’Emily Mackenzie. La Lili és una llebre amb una gran afició que si no vigila la perdrà. I és que se la busca sota sospita de rampinyar llibres. Una divertida història sobre l’amor per la lectura.

El noi que nedava amb les piranyes de David Almond. El protagonista fuig amb una companyia de circ ambulant i viu esdeveniments que li canviaran la vida. A més coneix el gran Panxo Pirelli, l’home que neda amb les piranyes.

L’efecte Calders de Santi Baró. En Xavier és un noi de Llançà que es fa amic de Pere Calders, un excèntric noiet que estiueja al poble. Aquesta novel·la transporta el lector a un passat ideal i molt recent i dóna a conèixer la figura de Calders.

baner Montalt exterior

Anuncis