Més de 30.000 euros en ajudes per a llibres escolars

imatge: Google

imatge: Google

A partir d’aquest dilluns 25 d’abril es poden sol·licitar beques per comprar els llibres escolars. Segons informa la regidoria d’Acció Social i Ciutadania, hi poden optar les famílies empadronades a Malgrat de Mar amb fills que cursin estudis obligatoris als centres del municipi. Les subvencions són per a llibres d’educació infantil, primària i secundària del curs 2016-2017. Una altra condició és acreditar que no se superen determinats ingressos mensuals. Per poder obtenir aquestes beques també cal comprar els llibres a l’escola o bé a una llibreria del municipi. Les ajudes s’han de sol·licitar a l’àrea de serveis personals fins el 13 de maig.

La regidora d’Acció Social, Raquel Martín, apunta que “amb aquestes ajudes es busca afavorir la igualtat d’oportunitats; la inclusió educativa i no discriminació per les condicions socioeconòmiques de la família”. Explica que pel curs 2016-2017 s’ha augmentat en aproximadament 3.000 euros la partida destinada a aquestes subvencions, arribant, doncs, a quasi 34.000 euros.

Aquest curs 2015-2016, 325 nens i nenes han comptat amb les beques. En total, s’han donat ajudes per un valor a l’entorn dels 27.000 euros. A una quarta part de les famílies, les que estaven en una situació econòmica més complicada, se’ls ha costejat el 90% del que valien els llibres de text. Des del consistori s’explica que es van rebre un total de 389 sol·licituds; 64 de les quals es van rebutjar per no presentar la documentació o per no complir els requisits marcats.

Anuncis