Pasqua Jueva enmig de fortes mesures de seguretat

pasqua juevaAquest darrers dies, un ampli desplegament dels Mossos d’Esquadra davant un hotel del Passeig Marítim de Malgrat de Mar ha cridat l’atenció de veïns i vianants de la zona. La seva presència respon a la protecció policial que s’ofereix a un nombrós grup de jueus ortodoxos que es troba celebrant al municipi la Pasqua Jueva. El fort dispositiu policial respon a què es tracta d’un col·lectiu amb risc de patir algun tipus d’atemptat o agressió.

Aquest grup de jueus ortodoxos, més d’un centenar, han arribat des de diversos indrets de França. En l’hotel on pernocten, s’hi estan aproximadament una setmana i ha obert exclusivament per a ells. S’han reunit per a celebrar conjuntament una festivitat religiosa, coneguda com la Pésaj o Pasqua jueva. Es tracta de la commemoració de la fugida dels jueus d’Egipte, l’any 1.250 abans de Crist.

Anuncis