Més casos d’agressions a empleats de la neteja viària

foto: Irene López López

foto: Irene López López

Segons ha pogut saber elmalgratenc, no és la primera vegada que un treballador del servei de neteja de carrers és agredit. Fonts consultades per aquest mitjà, asseguren que diversos empleats de la mateixa empresa han estat víctimes en més d’una ocasió d’atacs verbals i/o físics. Un d’aquests episodis s’hauria produït durant un estiu, quan un grup de persones va agredir el conductor de la màquina que neteja la sorra de la platja. Ni aquest ni la resta de casos, però, haurien estat tan greus com el d’aquest cap de setmana, en què un individu va apallissar i ferir amb una navalla a un escombriaire d’origen magrebí.

Algunes de les condicions amb les que han de desenvolupar la seva tasca, converteixen aquest col·lectiu de treballadors en víctimes fàcils d’individus violents. Habitualment treballen sols i, en molts casos, en zones i horaris considerats conflictius degut a la tipologia de persones que els freqüenten. Molts empleats han de suportar, de manera constant, menyspreu per la feina que fan, burles i insults xenòfobs.

Una situació similar es repeteix amb els treballadors del servei de recollida de residus. Els ocupants del camió d’escombraries han explicat que, pràcticament a diari, reben insults de molts conductors.

Reclamen més presència policial

Des de Coptalia, l’empresa encarregada de la neteja dels carrers, s’ha reclamat al govern local més presència policial. En concret, a la zona del Passeig Marítim i al voltant de l’estació. Sobretot entre les sis i les set del matí dels caps de setmana, que és quan solen produir-se aquest tipus d’incidents.