Poca oferta de pisos de lloguer a Malgrat de Mar

imatge: Habitat Malgrat

imatge: Habitat Malgrat

El municipi, igual que moltes altres poblacions catalanes, té una important manca d’habitatges de lloguer. Aquesta situació es deu a què la majoria de propietaris d’habitatges prefereixen posar-los a la venda per tal de disposar ràpidament de diners. Entre els propietaris que acostumen a preferir vendre hi ha les entitats bancàries que, si bé destinen una part dels pisos a lloguer, prioritzen la venda per tal d’anar baixant els seus estocs.

El gerent de serveis immobiliaris Habitat Malgrat, Salvador Zaforas, explica que, a més, la notable demanda de lloguer que hi ha fa que els pisos disponibles amb aquesta opció s’esgotin ràpidament. Subratlla que és la via escollida per cada cop més persones, especialment joves, però, que “continuem essent un país on, en general, encara es prefereix comprar”.

Davant de la pregunta de quina alternativa és millor pels que busquen casa, si llogar o comprar, des d’Habitat Malgrat responen que tot depèn de la situació en la que et trobis. “Si no tens estabilitat laboral, és més recomanable llogar. Si, en canvi, comptes amb feina estable i una mica d’estalvis, a dia d’avui, seria més beneficiós comprar”. Salvador Zaforas detalla el perquè: “els preus de compra-venda estan força baixos i torna a haver-hi facilitat de crèdit. El finançament cobreix pràcticament tot el preu de la compra i només cal disposar d’alguns estalvis per a aportar una petita entrada”. Subratlla que la quota que queda acostuma a ser més baixa que la d’un lloguer.

El fet que es pugui trobar finançament amb facilitat i condicions avantatjoses és la clau de l’actual remuntada de les operacions de compra-venda. “Torna a haver-hi hipoteques amb interessos molt baixos; amb un tipus fix per sota del 3%. A més, s’han allargat els terminis. Ara per ara s’aconsegueix finançament al 2’75% a 30 anys”.

Des d’Habitat Malgrat s’ofereix assessorament a les persones que busquen casa per tal que tinguin tota la informació per triar l’opció que més els convé. Es fa un anàlisi detallat de la seva situació i se’ls aconsella. En el cas que la tria es decanti per comprar, també s’ofereix assessorament per poder trobar el millor finançament.