Denuncien la situació de l’antiga casa de Ca l’Àngel Prats

ca l'angel pratsL’antiga casa de Ca l’Àngel Prats, ubicada al Passatge Alsina de Malgrat de Mar, presenta des de fa temps un important estat de deixadesa. La brutícia s’amuntega a la planta baixa de l’edifici i algunes parts de l’immoble amenacen de caure en qualsevol moment. Una situació que els veïns del carrer han qualificat de perillosa, sobretot tenint en compte que es tracta d’una zona transitada amb molta freqüència per nens i nenes que van a l’escola que hi ha a prop. Per aquest motiu fa temps que denuncien la situació. Alguns d’ells fins i tot han presentat diverses queixes formals al consistori demanant que s’hi actuï. Recorden que en una ocasió els bombers ja van haver d’intervenir per retirar un tros de façana.

Des de l’àrea d’Urbanisme, s’ha manifestat la voluntat de solucionar el problema tan aviat com sigui possible, subratllant que la màxima prioritat és la seguretat. La regidora Mireia Castellà ha explicat que la intenció és retirar la brutícia que hi ha a l’edifici i encerclar-lo amb una tanca metàl·lica. Castellà ha assegurat que “s’està treballant per conèixer la quantia econòmica que suposaria aquesta actuació”. L’assumiria l’ajuntament ja que el propietari no ho ha dut a terme, tot i els requeriments que se li han fet arribar.

Edifici catalogat

L’antiga casa de Ca l’Àngel Prats és un immoble que data de l’any 1940, inclòs en el catàleg de bens protegits del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal. El 2005, ja en mans d’un altre propietari, es va requerir al constructor que mantingués les façanes i cobertes originals, així com diversos elements originals de l’edifici.
Inicialment s’hi havien de construir habitatges unifamiliars, però les obres estan aturades des de l’any 2008, degut a la crisi del sector immobiliari.