Salut demana tranquil·litat als malgratencs enfront l’enterovirus

imatge: 123RF

imatge: 123RF

Des del Departament de Salut s’ha explicat que la nena a qui un enterovirus ha provocat tetraplegia “ha estat diagnosticada amb un tipus d’enterovirus diferent al de la resta d’infants afectats”. Diuen que és un cas aïllat, que no té relació amb el brot que s’està produint a Catalunya.

La menor va ingressar a la Vall d’Hebron el passat mes de febrer. Actualment, i des de fa unes tres setmanes, es troba a la unitat de cures intensives de l’Institut Guttmann. Diverses fonts oficials consultades per aquest mitjà, confirmen que la nena és veïna de Malgrat de Mar.

La notícia ha generat una forta alarma social entre les mares i pares del municipi, que temen la possibilitat de contagi i demanen més informació.

En declaracions a elmalgratenc, la doctora Anna Ballester, Cap de Pediatria de la Corporació de Salut del Maresme i La Selva, ha volgut transmetre’ls un missatge tranquil·litzador. Ha subratllat que “els pediatres estan molt ben informats i sensibilitzats sobre la situació i saben com han d’actuar”. La doctora demana a mares i pares que “si la criatura té febre es porti al pediatre perquè en faci una valoració”. A més de la febre, cal estar atents a altres símptomes com decaïment o dificultat per respirar. En el cas que el petit tingui dificultats per caminar, parlar o engolir caldria recórrer immediatament als serveis mèdics.

El Departament de Salut també crida a la calma. Demana que no es deixi de portar els nens a la llar d’infants o a l’escola. Això sí, cal evitar fer-ho si el nen o nena té febre, encara que sigui alguna dècima per tal d’evitar possibles contagis. També s’aconsella extremar la higiene dels menors, tant als centres educatius com a casa.

A data d’avui, a Catalunya, hi ha detectats 60 casos d’aquest tipus d’enterovirus que provoca afectacions neurològiques. 29 dels menors estan ingressats i 4, els més greus, són a les unitats de cures intensives. Tot i que no hi ha vacuna ni tractament específic per combatre’l, s’està aconseguint que la majoria d’infants es recuperin sense seqüeles.
Pel que fa a la mort d’una nena de la demarcació de Tarragona amb un quadre similar al que dóna aquest virus, des de Salut s’assegura que “no s’ha pogut determinar que la causa fos l’enterovirus”, tot i que, es reconeix, que tampoc s’ha pogut descartar.

Anuncis