“Lliguem la Unió Europea”

13131177_1731654707052753_5363115881373843925_o

una de les imatges de la campanya #lliguemUE

A principis d’aquest mes de maig, l’entitat Calella pels Refugiats posava en marxa la campanya #lliguemUE. Una iniciativa nascuda amb la voluntat de denunciar novament les polítiques europees envers les persones refugiades de la guerra de Síria.

Aquesta acció, que pretén convertir-se en viral, consisteix en què els usuaris pengin a les xarxes socials fotografies amb les seves mans lligades amb brides. Les imatges també es poden fer en grup. Es tracta de simbolitzar el que viuen realment moltes de les persones que han hagut d’abandonar casa seva degut al conflicte. “A alguns els emmanillen amb brides i tots viuen en camps de refugiats, a l’espera que es desencalli la situació i puguin entrar a Europa o retornar al seu país si s’acaba la guerra”, expliquen des de Calella pels Refugiats.
L’objectiu no és un altre que exercir pressió sobre els polítics europeus perquè es posin en marxa solucions per ajudar els refugiats sirians.

A Malgrat de Mar, aquest diumenge dia 29 de maig s’ha previst una sessió fotogràfica per sumar-se a aquesta iniciativa. Començarà a les onze del matí i es farà a la plaça de l’Església. Des de la plataforma Malgrat Acull s’ha fet una crida a tots els malgratencs i malgratenques a participar-hi.