118 pisos en mans d’entitats bancàries a Malgrat de Mar

pisos bancs ocupats

imatge d’arxiu

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca de Blanes reclama al consistori malgratenc que actuï de forma immediata per disposar d’un parc d’habitatges socials. Recorda als representants polítics el compromís adquirit per facilitar una vivenda a les famílies amb problemes econòmics, subratllant que l’ajuntament disposa d’eines per fer-ho. En aquest sentit, la plataforma demana a l’equip de govern que compleixi amb els acords aprovats pel ple en matèria d’accés a l’habitatge. El 2014, es va acordar que el consistori faria inspeccions per detectar pisos i cases permanentment buits i que es posarien multes als seus propietaris -molts d’ells entitats bancàries- per tal de forçar-los a vendre, llogar o a posar el pis a la borsa d’habitatge social.

Davant la dificultat manifestada recentment pel govern local per negociar amb els bancs, la portaveu de la plataforma, Emma Torres, ha etzibat que els bancs “menteixen sistemàticament quan diuen que no en tenen cap”. Torres, ha revelat que actualment a Malgrat de Mar hi ha un total de 118 pisos que són propietat d’entitats bancàries.

Membres de la plataforma i representants dels partits polítics malgratencs, han de mantenir una trobada per tractar aquesta qüestió. S’ha previst per aquest dimarts al vespre.

Anuncis