Deixar de fumar és possible

UDT MalgratLa deshabituació tabàquica és el procés per aprendre a viure sense tabac. Requereix temps i esforç. A Malgrat de Mar existeix des de fa vuit anys una unitat específica que ajuda a abandonar l’hàbit del consum de tabac: la Unitat de Deshabituació Tabàquica (UDT). El servei es troba ubicat al CAP.

La doctora Carme Pascual, responsable del servei, ha remarcat que per deixar de fumar és primordial que el pacient “tingui moltes ganes de fer-ho ja que sense motivació no ho aconseguirà”. En qualsevol cas, segons la doctora, cal demanar ajuda. “Sense ajuda és possible però molt difícil”, ha apuntat. Pascual ha recordat que a la consulta de la UDT s’ofereixen visites per tal de calcular el grau de dependència de la persona fumadora. També es valora la seva motivació per deixar-ho i els tractaments disponibles per aquell pacient en funció de les patologies que presenta. A partir d’aquí, al pacient se li fa un consell i visites de seguiment de caràcter mensual al llarg d’un any, per comprovar que no fuma. Després de l’any, se’l considera exfumador i des del CAP se li atorga un diploma acreditatiu.
Segons la doctora Carme Pascual, un 30% de les persones que han acudit a la Unitat de deshabituació Tabàquica del CAP de Malgrat de Mar, han deixat de fumar.

El passat dijous dia 27 de maig, professionals del centre van muntar una taula informativa a l’espai de les Peixateries Velles del municipi. Els ciutadans van tenir l’oportunitat de conèixer la seva edat pulmonar a través d’una senzilla prova. Durant la jornada, també se’ls va repartir informació sobre els efectes nocius del tabac i se’ls va convidar a deixar de fumar.

Dia mundial sense tabac

Aquest dimarts 31 de maig, se celebra el Dia Mundial Sense Tabac. Es tracta d’una celebració anual que té per objectiu conscienciar la població en general dels riscos que suposa el consum de tabac. L’Organització Mundial de la Salut (OMS) considera el tabaquisme una epidèmia.

Anuncis