Prohibeixen el fogaró de Sant Joan al Passatge Alsina

foto: Ferran Comas

foto: Ferran Comas

Responsables de la festa de Sant Joan al Passatge Alsina de Malgrat de Mar, han anunciat que enguany des de l’ajuntament se’ls ha negat el permís per fer el fogaró al carrer. La prohibició s’ha fet pública a través de les xarxes socials i ha provocat un intens debat entre els usuaris. Molts recriminen la decisió del consistori i lamenten que la revetlla no es pugui celebrar, tal i com s’ha vingut desenvolupant els darrers anys.

L’alcalde del municipi, Joan Mercader (PSC), s’ha defensat de les crítiques indicant que els Bombers ho han desaconsellat, subratllant que són “l’òrgan competent i no autoritza fer-ho per seguretat”. Segons l’alcalde, “una de les raons és que no compleix la distància de 20 metres amb els edificis del voltant”. Mercader ha assenyalat que s’ha ofert als organitzadors un espai alternatiu.

Segons ha explicat a elmalgratenc.cat Ferran Comas, organitzador de la festa, la idea de crear i cremar una figura d’aquestes dimensions arrenca l’any 2008. Comas ha relatat que va construir un drac de cartró de més de tres metres d’alçada. Tot i no complir la normativa de seguretat, va obtenir d’alcaldia el permís per cremar-lo, ha assegurat Comas. Des de llavors, la tradició va continuar sense topar-se pràcticament amb cap entrebanc.

Per la revetlla de Sant Joan, el veïnat del Passatge Alsina organitzava la crema d’una figura de “proporcions gegantines”, feta principalment de cartró. Durant el temps que s’ha celebrat la festa d’aquesta manera, la figura ha representat diversos temes com animals, vehicles i personatges de ficció, entre d’altres.

Anuncis