Els pins, amenaçats de mort

PINS PARC CASTELLEls experts alerten que si no es prenen mesures urgents, els pins de tota la comarca -inclòs Malgrat de Mar- corren el perill de desaparèixer.
En concret, l’espècie amenaçada és el pi pinyer. Es calcula que ocupa més de 6 mil hectàrees al Maresme.
Les causes que estan provocant la pèrdua d’aquests pins són vàries: les llargues èpoques de sequera, les onades de calor i les plagues d’insectes com l’escarabat Tomicus. Darrerament, també se li ha de sumar l’atac del cuc de la processionària i els efectes del fong Thyriopsis Halepensis.

Els boscos del Baix Maresme ja han patit la mort de centenars de pins pinyers. Des del Consell Comarcal s’ha alertat que les zones afectades augmenten i que la tendència és que es propagui a la resta de la comarca.

Malgrat de Mar compta amb diversos espais de titularitat municipal amb pins pinyers. La part inferior del Turó d’en Serra, el Parc del Castell i l’avinguda dels Pins són alguns d’ells. A aquests, cal afegir-hi els que es troben en terrenys privats.
Des de l’àrea de Medi Ambient, s’assegura que a hores d’ara no s’ha localitzat cap zona afectada al municipi.

El Consell Comarcal i la Generalitat treballen de manera conjunta per trobar una solució a aquesta problemàtica ja que de moment no hi ha un tractament efectiu per salvar aquests pins.