Proposen reobrir al trànsit el carrer del Carme

imatge de la zona per a vianants del carrer del Carme (Google)

imatge de la zona per a vianants del carrer del Carme (Google)

Els veïns dels carrers Girona i Passada han proposat la reobertura del carrer del Carme. Ho contemplen com una de les possibles solucions als problemes que pateixen contínuament amb el trànsit. Han denunciat que els seus carrers s’han convertit en l’artèria principal d’entrada i sortida de Malgrat de Mar.
També han posat èmfasi en la demanda d’un informe sobre el grau de contaminació acústica i atmosfèrica a la zona i han recordat el compromís del consistori d’elaborar un nou pla de mobilitat, del qual en volen “ser part activa”.

Aquesta és una de les primeres demandes sorgides durant la reunió mantinguda aquest passat dilluns entre veïns dels carrers Girona i Passada. La trobada ha servit bàsicament per iniciar els tràmits per constituir-se com a associació. S’ha elaborat les bases de l’entitat veïnal i s’ha decidit les persones que formaran part de la junta. Núria Girons, que ha estat escollida presidenta, ha assegurat que en breu donaran a conèixer l’associació a la resta de veïns i veïnes del barri. “Ho farem bústia per bústia”, ha assenyalat.

Girons ha explicat que s’ha prioritzat donar solució als problemes amb el trànsit i l’aigua. Pel que fa a l’aigua, ha indicat que estan a l’espera de l’estudi que se’ls va prometre des del govern local. En relació a aquesta problemàtica, Núria Girons ha revelat la situació en què es troba la comunitat de veïns dels antics pisos de La Caixa, al carrer Passada. Girons ha dit que els baixos s’inunden d’aigua quan plou amb intensitat. Un fet que sorgeix immediatament després de la remodelació del carrer i que atribueixen a un “mal disseny d’enginyeria”, tal i com ha confirmat el president d’aquesta comunitat de veïns.

Finalment, Núria Girons ha incidit en el fet de “començar a exercir els nostres drets ja que fins ara ha estat pagar i callar”.